luni, 11 aprilie 2011

THE PHARMACRATIC INQUISITION (2007)

sursa: http://fymaaa.blogspot.com/

"Cuvantul Phramacratic este inventat de producatorii filmului si este o combinatie dintre farma (legat de farmacologie) si cratie (de la autocrat - dictator cu puteri absolute). In contextul filmului , semnificatia titlului este aceea ca " Persecutia crestina impotriva religiilor arhaice (bazate pe ingestia sacramentala a plantelor psihodinamizante care ofera indiviziilor accesul la stari extatice, fara ajutorul intermediarilor) , persecutie care si-a atins climaxul oribil in vanatoarea de vrajitoare, a arderii acestora pe rug, in Evul Mediu, persecutie care continua si astazi, intr-o forma schimbata, imbracand forma Statului Farmacratic, sub masca "sanatatii" publice si a "Razboiului impotriva drogurilor"! 


"Inchizitia Farmacratica este un film provocator, produs de  Gnostic Media, un film care aduce niste argumente logice care ne spun ca, practic, toata mitologia, simbolismul, povestea lui Iisus si traditiile ce au legatura cu crestinismul, sunt conectate cu doua subiecte de baza: astrologia si samanismul. Pentru aceia dintre dvs. care nu sunteti familiarizati cu doveziile ce sustin aceste idei, acest film poate fi un adevarat deschizator de ochi si revolutionar.

Majoritatea materialelor prezentate in acest film se bazeaza pe cercetarile lui John Allegro. Allegro a fost unul dintre cercetatorii originali selectati sa traduca Manuscrisele de la Marea Moarta, niste texte crestine antice, descoperite in Qumram, pe langa Marea Moarta, la jumatatea secolului 20. Ceea ce a diferit in cazul lui Allegro, comparativ cu restul colegiilor sai, era faptul ca acesta era un agnostic, deci nu apartinea Bisericii Catolice si in consecinta, a fost capabil sa dezvolte niste teorii si interpretari libere de dogma bisericii catolice. Rezultatul a fost , nici mai mult nici mai putin, ideea conform careia, Iisus era o ciuperca psihodinamizanta. Mai exact, Allegro a argumentat ca mitologia si simbolismul care il inconjoara pe Hristos , toate tintesc catre ciuperca Amanita muscaria (uneori i se mai spune si palaria sarpelui), ciuperca foarte reprezentativa pentru simbolismul si reprezentarea prin imagini a Craciunului (rosie cu picatele albe n.t). 

Ciuperca Amanita are o istorie indelungata in ceea ce priveste folosirea ei de catre shamanii Nord Europeni si Siberieni - chiar din aceste culturi a si aparut cuvantul "shaman".  In cadrul acestor culturi "samanismul" era sinonim cu utilizarea amanitei si cunoasterea proprietatiilor ei psihoactive era binecunoscuta in toate regiunile lumii. Ca folosirea shamanica a acestei ciuperci ar fi putut influenta crestinismul, poate nu este o mare noutate, dar ideea ca Iisus este de fapt chiar Amanita si nu o figura istorica, este probabil, o surpriza pentru majoritatea. 

Acest film vine cu niste argumentatii interesante si adeseori logice pentru a arata aceasta conexiune dintre Iisus si Amanita, si chiar cu ciuperciile ce contin psilocibina, trecand prin simbologia crestina, iconografie si imagistica. Cand cineva se uita cu atentie la Biserica Catolica, de ex., vede ca simbolistica amanitei apare pe imbracamintea popilor si a cardinalilor, pe fresce si in arhitectura bisericilor. 
Chiar si miturile insale, cum ar fi mitul Sfantului Graal, par sa se supuna aceluiasi simbolism amanitean. 
Intr-adevar, cand imaginiile sunt prezentate in aceasta maniera, comparatia cu amanita devine imediat evidenta si dificil de argumentat impotriva.

Chiar si Mos Craciun are parte de amanita in acest film. Aici, elful cel vesel si batran, este prezentat in contextul shamanismului nord european, unde, conform traditiei, shamanul isi usuca ciupercila sale amanita intr-un brad (simbolistica globurilor) si apoi isi viziteaza apropiatii din comunitate, intrand pe horn (ca un fum...  adica prin intermediul fumatului acestei ciuperci) pentru a aduce cadoul acestei ciuperci, un cadou spiritual (extatic eventual) oamenilor. (cred ca e cea mai buna explicatiede pana acum, a Craciunului, n.t.)

In plus, pe langa influenta shamanica din crestinism , in acest film este investigata si relatia dintre astronomie, astrologie si mitul Hristic. Se aduc argumente usor de inteles care ne fac sa intelegem corelatiile dintre mitul Hristic si cerul Solstitiului de iarna, cu erele zodiacale, demonstrandu-se grafic cum astfel de povesti cum ar fi cea a stelei stralucitoare, a celor 3 regi, moartea si invierea lui Iisus, se coreleaza foarte bine cu ceea ce se cunoastea inainte despre cerul noptii si schimbarea anotimpurilor.

In final, Inchizitia Farmacratica pune la indoiala multe dintre presupunerile si credintele pe care poate, le avem  despre crestinism si figurile lui centrale, oferindu-ne dovezi provocatoare ca lucruriile nu sunt chiar asa cum par a fi in interiorul acestei traditii. 
Daca este adevarat ce se spune in acest film, apar unele intrebari: Oare Biserica inca mai foloseste amanita in secret? Au tinut oare cei de la varful puterii clericale , acest secret timp de 2000 de ani? Exista oare o conspiratie la varful puterii bisericesti de a se ascunde aceasta adevarata identitate a lui Iisus Cristos?  
O  conspiratie sigur este ... ramane de vazut daca este aceasta sau nu (n.t) ." - traducerea si adaptarea de aici http://www.pharmacratic-inquisition.com/main/


Desi in film se pune la indoiala insasi existenta lui Iisus, asa cum am mai afirmat de mai multe ori, exista dovezi istorice care ne arata ca a existat un personaj pe nume Iisus, dar credem ca este foarte posibil ca povestea vietii sale a fost mult inflorita si imbracata in mitologie, astrologie si compilata cu povestile altor zei si zeitati solare, ca sa se impace si adeptii altor religii solare stravechi si poate, sa-i converteasca si pe acestia la crestinism. Este una dintre varainte. 
Cert este ca Biblia a fost scrisa de diversi indivizi mai mult sau mai putin inspirati, tradusa de diversi indivizi cu interesele si viziunile lor personale."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu