joi, 21 aprilie 2011

Jeremy Narby - Sarpele cosmic - ADN-ul si originile cunoasterii

Aceasta carte, pentru mine, e o carte mai mult decat speciala: e o carte de care m-am indragostit acum 2 ani cand am citit-o. E speciala, cel putin in viziunea mea.

Pe scurt.
In "Sarpele cosmic", Jeremy Narby expune si alta versiune a cunoasterii in sine: şamanii au acces direct la cunoştinţele ancestrale stocate în ADN. Motiv pentru care cunosc mai bine natura, dar si pe marele ei creator - Sarpele Cosmic. Mitologia sustine ipoteza lui Jeremy Narby, biologia moleculara de asemenea.

"Sarpele cosmic, a lui Jeremy Narby ajunge la o concluzie, surprinzatoare pentru multi oameni,  si anume ca ADN-ul, care se regaseste in toate fiintele, ne face sa fim conectati cu tot ce ne inconjoara si sa invatam de la orice fiinta daca, desigur, stim sa ascultam. „Toate fiintele vii contin ADN, bacteriile, morcovii sau oamenii. ADN-ul, ca substanta, nu variaza de la o specie la alta, doar ordinea literelor se schimba. Fiecare fiinta vie este construita pe baza intstructiunilor scrise in substanta informationala care este ADN-ul. O singura bacterie contine aproape zece milioane de unitati de informatie genetica, in timp ce o ciuperca microscopica contine un miliard. Intr-un pumn de pamant sunt zece miliarde de bacterii si un milion de ciuperci. Asta inseamna ca exista mai multa ordine si informatie intr-un pumn de pamant decat pe suprafata tuturor planetelor cunoscute la un loc. Informatia din ADN face diferenta intre viata si materia inerta. Pamantul este invaluit cu un strat de viata bazata pe ADN care face atmosfera respirabila si creeaza stratul de ozon, cel care protejeaza bagajul nostru genetic de ultraviolete si alte radiatii mutagene. Mai exista chiar si bacteriile anaerobe la mare adancime sub suprafata oceanului, adica planeta este „cablata” cu viata.” O alta concluzie interesanta la care ajunge Jeremy Narby este ca ADN-ul se afla si la baza cunoasterii samanice."
sursa: http://spiritdrummer.wordpress.com/

Jeremy Narby - Sarpele Cosmic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu