duminică, 10 aprilie 2011

Narcis Iustin Ianau - un miracol

sursa: http://www.farafiltru.net/

"Viata lui Narcis Iustin Ianau, un simplu elev al Liceului de Arta “George Apostu” din Bacau, a luat o intorsatura neasteptata peste noapte. In ultimele 24 de ore el a devenit dintr-un adolescent retras si nepopular, cu alura de tocilar, cel mai cautat nume pe Google, Youtube si Facebook, cu mii de fani.
Bacauanul de 16 ani a uimit o tara intreaga cu vocea sa de contratenor, in emisiunea “Românii au talent”, difuzata vineri seara de ProTV.

Pe mine m-a dus cu gindul la Vitas, un celebru contratenor rus, care imi place foarte mult. Daca acestui adolescent din Bacau i se va da o sansa poate peste ani vom vorbi despre el ca de un Vitas al României.


Astazi mi-a spus ca poate interpreta piesa cintata de Diva din filmul “Al 5-lea element”.
Prima sansa i-a oferit-o ProTv, care a pus, insa, monopol pe el si ii controleaza iesirile in presa. Baiatul a semnat un contract prin care s-a angajat sa nu divulge date despre emisiune si sa nu faca declaratii care sa nu treaca prin biroul de presa al ProTv. Asa ca Narcis mi-a dat azi un numar de telefon al unei PR-iste de la respectivul post de televiziune care a spus ca imi pune la dispozitie “povestea” bacauanului, si fotografii din emisiune, iar daca mai am intrebari suplimentare de adresat lui Narcis sa i le trimit ei. Asa ca povestea pe care o veti citi pe diferite site-uri este varianta ProTV.
Narcis este elev in clasa a IX-a la clasa de canto dar n-a mai participat pina acum la niciun concurs de interpretare. De ce? Pentru ca, spune el, nu l-a indrumat nimeni.

Cine te-a indrumat catre emisiunea «Românii au talent?»“, am vrut sa stiu.
Eu“, a venit raspunsul.
Ianau Narcis Iustin – ProTV
Ianau Narcis Iustin are 16 ani. Locuiesti cu tatal sau si cu fratele mai mic, Marius Cristian intr-o casa in satul Barati din judetul Bacau.
Iustin canta de mic. Prima oara a cantat pe la 5 ani in corul bisericii. O astepta pe matusa lui, Elena care era la repetitii si, auzind corul a inceput sa cant si el. Dascalul, auzindu-l l-a asezat in randul sopranelor, unde a cantat timp de 4 ani.
In tot acest timp a cantat psalmul la lecturile din timpul Liturghiei desi ceilalti copii au ras si rad in continuare de vocea lui. Nu s-a dat niciodata batut!
De cand era mic vroia sa devina ceva in viata asa ca a invatat de unul singur, dar si prin indrumarile aduse de parintii sai, matusa si bunica carora le este recunoscator, cu toate ca pana acum 3 ani de zile parintii lui nu erau de acord ca el sa cante pe aceasta voce de “fata”. Abia acum, dupa concurs, acestia au inteles ca poseda o voce “rara”.
Iustin fost un copil retras care isi vedea de treaba lui. A fost un copil care nu prea a avut prieteni, care era luat in ras, batut de unii colegi si respins, un copil care plangea aproape in fiecare zi.
Mama lui Iustin, Felicia, este plecata de aproape 12 ani in Italia unde lucreaza ca menajera. Lunar, aceasta le trimite aproximativ 100 de euro acasa. Iustin s-a resemnat la gandul ca nu are mama alaturi si spune ca nu ii mai este atat de greu pentru ca, practic nu stie cum este sa creasca alaturi de ea. Inainte de a pleca din tara, mama lui casnica si singurii bani care intrau in casa erau cei din salariul tatalui sau.
Mama ii viziteaza in fiecare an si sta alaturi de ei timp de o luna, dupa care, cu ochii in lacrimi, ii lasa in grija tatalui si a bunicii si se intoarce in Italia.
Tatal lui Iustin nu mai lucreaza de aproape 2 ani de zile pentru ca fabrica de bere la care lucra a dat faliment. De atunci el nu si-a mai gasit de munca nici pana in prezent. Un impiediment in a se angaja l-a constituit si faptul ca are deficienta de vedere la ambii ochi. De fapt, vederea la unul dintre ochi este “pierduta”.
Din pacate, si fratele si mama mea au probleme de vedere, ambii poarta ochelari. Fratele, Marius va trebui sa faca cand va implini varsta de 18 ani o operatie la unul dintre ochi la care are probleme mai grave de vedere.
Iustin crede ca vocea lui spectaculoasa a fost mostenita de la parinti. Acestia nu au cantat niciodata, nicaieri, insa el i-a auzit fredonand prin casa si asta i-a fost de ajuns. Mama obisnuia sa le cante atunci cand le facea de mancare. Marius, fratele lui mai mic canta si el, avand o voce de bariton. Iustin si-ar dori ca la un moment dat sa cante alaturi de fratele si de parintii lui.
Desi la “Romanii au talent” a impresionat pe toata lumea cu voce de soprano, Iustin poate canta si cu voce de altista, mezzosoprana, tenor si bariton, astfel incat poate aborda aproape orice gen de muzica."
articol scris de Laura Huiban

Si ca o completare, pe mine m-a dus cu gandul la Farinelli, dar "natural", fara imbunatatiri fizice drastice.

Iustin Narcis Ianau | Romanii au talent de bradudan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu