marți, 28 februarie 2012

Pierderea nemuririi prin crestinism/religii

Sursa: http://www.e-astrologie.ro/spiritualitate/religio16.html

"O sa schimb putin subiectul, deoarece vreau sa scot in evidenta adevaratul motiv pentru care trebuie evitata orice religie sau dogma care promite salvare sau ofera 'salvatori' intru salvarea sufletelor.
Principala problema in orice religie, este ca ea atrofiaza Vointa celui care i se supune, printr-un set de promisiuni prin care se afirma ca daca acel individ va urma religia, salvatorul si dogma ei „data de dumnezeu” ii va fi salvat sufletul si il va face sa experimenteze acea nemurire paradisiaca. Adevarul este ca toate aceste promisuni SUNT ILUZII. Nimeni nu iti poate garanta salvarea sufletului sau plasarea lui in sfera nemuririi. In principal, ceea ce aduce laolalta atatia oameni intru supunerea fata de o religie ESTE FRICA. Frica de viata de dincolo, viata pe care foarte putini au habar sa o descrie si ... si mai putini au experimentat-o inainte de a muri.
Am sa incerc sa fiu cat mai concis, pentru a se intelege usor ceea ce vreau sa zic.
In momentul in care te astepti ca cineva sa te salveze, practic iti atrofiezi Vointa de a te salva singur. Diferenta dintre o spiritualitate sanatoasa si o spiritualitate falsa, sta in ceea ce se cere de la un individ. In cazul spiritualitatii false (religiile), ceea ce se cere de la supus (pentru ca nu are nici o autoritate spirituala recunoscuta) este urmarea totala (fara sansa de a se indoi) a doctrinei si a ceea ce impune ea. Urmarea ritualurilor (magie neagra) cu strictete si cedarea energiei/atentiei spirituale acelei dogme, corpului teocratic si corpului energetic (deitati de tot felul).
Majoritatea cred ca daca respecta banalitatile „sfintei scripturi” si daca cred in acel messiah iluzoriu numit Isus, vor fi salvati si nemurirea lor va fi asigurata ... in ceruri ... undeva pe langa tronul mosului cu barba alba si a ingerilor sai cantatori la harpa. Nu iau in deradere efortul spiritual pe care il depun anumiti preoti crestini ... deoarece saracii ... au potential spiritual mare, numai ca si-l canalizeaza spre o credinta banala si iluzorie. Ei reusesc anumite performante spirituale, nu datorita credintei si dogmei in care slujesc, ci datorita puterii lor intrinseci date de acea parte dumnezeiasca numita Scanteie Divina/Spirit/Sine Superior si efortului lor de a se fortifica in energie/suflet.
Cel mai usor pentru a evidentia ... metaforic si energetic ceea ce se intampla dupa moarte ... este intelegerea perspectivei vrajitorilor Mexicului Antic. Daca ar avea doar ei perspectiva asta, nu ar fi nici un motiv de incredere in ea ... dar exact aceeasi perspectiva apare la multe culturi ... si spiritualitatea sec. XX-XXI incepe sa o inteleaga prin prisma stiintei.
"Puterea care guverneaza destinul tuturor fiintelor vii este denumita Vultur, nu pentru ca este un vultur, sau pentru ca are ceva de-a face cu un vultur, ci pentru ca apare unui (clar)vazator ca un vultur incomensurabil, negru ca taciunele, stand drept, asa cum sta un vultur, inaltimea lui atingand infinitul. Cand privitorul contempla negreala care este Vulturul, patru izbucniri de lumina vie dezvaluie cum este Vulturul. Prima lumina, care este ca un fulger, il ajuta pe acesta sa perceapa contururile Vulturului. Exista pete de alb, care arata ca ghearele si penele unui vultur. A doua stralucire de lumina dezvaluie negreala falfaitoare, generatoare de vant, care arata ca aripile unui vultur. Cu a treia izbucnire de lumina, vazatorul priveste un ochi patrunzator, inuman. Iar a patra si ultima lumina vie dezvaluie ceea ce face Vulturul. Vulturul devoreaza constiinta tuturor fiintelor care erau vii cu o clipa inainte pe acest pamant, au murit si acum zboara spre ciocul Vulturului, ca un flux neincetat de licurici, sa-si intalneasca proprietarul, ratiunea lor de a fi definit viata. Vulturul desface aceste mici flame, le aplatizeaza, asa cum desface un tabacar pielea, si apoi le consuma, deoarece constiinta este hrana Vulturului. Vulturul, acea putere care guverneaza destinele tuturor fiintelor vii, reflecta egal si in acelasi timp acele fiinte vii. De aceea, omul nu are nici o posibilitate de a se ruga Vulturului, de a ii cere favoruri, de a spera la mila lui. Partea umana a Vulturului este prea nesemnificativa pentru a misca intregul.
Un vazator isi poate da seama ce doreste Vulturul numai din actiunile sale. Vulturul, desi nemiscat de situatia vreunei fiinte vii, a daruit un cadou fiecareia dintre ele. In felul sau propriu si corect, oricare dintre ele, daca asa doreste, are puterea de a pastra flama constiintei, puterea de a se opune chemarii de a muri si de a fi consumata. Fiecare fiinta vie a fost daruita cu puterea, daca o doreste, de a cauta o deschidere spre libertate si de a trece prin ea. Este evident pentru vazatorul care vede acea deschidere si pentru creaturile care trec prin ea ca Vulturul a daruit acest cadou pentru a perpetua constiinta. Urmeaza apoi o organizare specifica vrajitorilor mexicului antic, prin care se formeaza grupuri de suflete care sa gaseasca acele 'poteci ocolitoare' si diferite aspecte energetice a acestui proces al salvarii auto-impuse.
Ideea este ca, din perspectiva lor, exista dupa moarte o forta energetica care pur si simplu devoreaza constiinta umana. Dar nu luati aceasta explicatie ca un lucru brutal, demn de o fiinta cu totul malefica. Este vorba despre o realitate energetica ce tine de faptul ca energia noastra, constiinta noastra, este creata in scopul experimentarii diverselor posibilitati umane pentru ca apoi, aceste experimentari si stocari de 'informatii/experienta" sa fie reintoarse la sursa, pentru a se extinde campul universal de constiinta si intelegere a ei. Dar planul total, este ca noi, sa transcendem moartea cu constiinta noastra si sa experimentam constant toate posibilitatile care ne sunt accesibile, pentru ca in final dupa un timp 'etern' sa aducem Sursei noastre, cadoul satisfactiei existentei individuale. Ceea ce patesc oamenii este PREMATUR, si total determinat de forta teocratica care tine oamenii in robie spirituala.
Este destul de greu de vorbit despre astfel de aspecte, deoarece un post nu este nici cum suficient pentru a indica macar aceasta realitate corect, apoi experimentarea si intelegerea ei prin vedere/clarviziune. Pentru a simplifica (sau poate complica) si completa aceasta perspectiva, fac apel la cunoasterea si intelegerea maestrilor Tao-isti, care si ei in felul lor, percepeau o aceasi realitate. In viziunea lor, exista 3 tipuri de energie prin care se formeaza tot ceea ce exista, in esenta ele fiind un singur tip, numit Wu Chi (supremul necunoscut). Energia Yang (polul pozitiv), energia Yin (polul negativ) si energia Yuan (axa neutra pe/prin care primele 2 tipuri de energie/Chi „danseaza”, se condenseaza si se volatilizeaza).
In corpul uman, aceste energii formeaza un ax prin care se definitiveaza proprietatea de a exista. Energia sexuala (radacina de combustie a realitatii umane) numita Jing/Ching , se transforma prin experimentare in energia mentala/intuitionala numita Shen. Intreaga existenta a unui om tine de acest proces continuu de transformare a energiei Jing/Ching in energie Shen. In functie de calitatea si cantitatea de energie transformata, se determina gradul de constiinta si putere a individului.
"Punctul central al 'alchimiei interne' Tao-iste, este formarea unu corp de energie/chi numit corp Yang solid, cat timp omul mai este in viata. Acest lucru nu trebuie confundat cu experientele iesirii din corp sau din timpul somnului, exagerat de raspandite ca dogme in Vest. Acelea sunt metode tipice corpului Yin, foarte fascinante, insa, din nefericire, corpul energetic Yin nu poate supravietui dupa moarte."
Corpul Yin este corpul sufletesc format natural ... numit suflet embrionar. Acest corp trebuie hranit, crescut , educat si antrenat pentru a creste complet. Odata ce acest nivel este atins, se da nastere unui al doilea stagiu al sufletului cu adevarat nemuritor, numit corp Yang.
In momentul in care cineva nu reuseste sa isi eleveze si intareasca sufletul din punct de vedere energetic, va experimenta dupa momentul mortii, o lansare intr-un spatiu energetic care este atat de intens si rapid, incat pur si simplu ii va dizolva fibra cu fibra chi-ul/energia corpului Yin ... si il va reintoarce in Sursa Wu Chi. Aceasta sursa Wu Chi este asemenea cu ceea ce eu numesc Vidul Suprem, deoarece nu poate fi delimitata, inteleasa si experimentata in mod individual (ca parte constienta). Este atat de puternica si intensa incat pur si simplu te dizolva individual, iar energia proprie devine energia unversala.
Se poate evita acest lucru prin extinderea constiintei dincolo de corpul fizic inainte de moartea sa. Aceasta face posibila conturarea unei stabilitati a constiintei suficiente pentru a explora acea intensitate energetica, fara a fi supusa dizolvarii. Aceasta 'extindere a constiintei' este numita in Tao-ism, corpul Yang. Pentru asta, trebuie sa invatam sa acumulam si sa rafinam forta vitala (energia sexuala Ching + sursele exterioare de Chi - Natura si Cerul) pentru a forma o 'sfera/cocoon' de Chi, astfel incat sa nu se mai disperseze atunci cand suntem pe cale sa parasim aceasta lume.
 Ca paranteza pentru cei curiosi de ceea ce urmaresc Tao-istii ...
"Multi maestrii care au atins acest nivel al corpului nemuritor au fost capabili sa transforme materia in imaterialitate si sa o transfere in corpul spiritual. In momentul mortii, ei au fost capabili sa-si transfere constiinta, energia si elementele fizice ale corpului si sa le ia sus cu ei, in corpul spiritual, desi nici macar acest nivel nu este inca adevaratul corp nemuritor. In acest proces, corpul lor fizic s-a miscsorat efectiv; e posibil sa fi cantarit doua treimi din greutatea obisnuita dupa ce a survenit moartea fizica. Aceasta inseamna ca isi transformasera cu succes mare parte din fiinta lor materiala intr-o stare imateriala, pastrandu-si deplina constienta." "Cand toate elementele materiale ale corpului sunt transformate in Chi subtil, ceea ce ramane se numeste Corpul Curcubeu. Cand un maestru de acest nivel paraseste aceasta lume, nu mai ramane nimic din corpul fizic decat unghiile si parul."
"Nivelul cel mai inalt de evolutie spirituala pe Pamant, este transformarea corpului fizic in corp nemuritor si puterea de a parasi aceasta lume sau de a ne reintoarce la ea, la Vointa. Este nevoie de 80 pana la cateva sute de ani pentru a incheia aceste practici si a transforma toate elementele materiale ale corpului in imaterialitate. "Acelasi lucru urmareau sa il realizeze si vrajitorii Mexicului antic, prin activarea tuturor filamentelor luminoase ale cocoonului uman, deschiderea portii spre cealalta lume si pasirea in ea cu tot cu corpul fizic.
Desigur, nu este necesara obtinerea acestui nivel pentru a iti salva constiinta de la dizolvarea sau devorarea ei (in functie de perspectiva). Este suficient sa depui efort fizic, rational, intuitional si spiritual pentru a iti intelege fiinta si a o simti cat de mult se poate (se poate simti fiecare fibra de energie din fiintele noastre).
Personal, am experimentat acum ceva ani aceasta 'dizolvare/dispersare/devorare' a constiintei in urma catorva experiente ce m-au plasat in acea parte a realitatii. Pur si simplu ... imi pierdeam simtul Eu-lui si ma cufundam tot mai mult ... la viteze ametitoare,  intr-un flux extrem de rapid si intens de energie fara forma ... avand diferite culori si particularitati. Apoi, am realizat de ce nu puteam sa imi mentin constiinta/simtul Eu-lui personal ... printr-o alta serie de experiente in care am inteles si simtit ... ca singura realitate adevarata este Esenta eu-ului personal din care emana acea stabilitate ce nu tine de campul constiintei uman.
Deci ... ideea este ca pentru ca oamenii sa poata sa primeasca salvarea dupa moarte, singura cale ESTE EFORTUL PROPRIU. Doar prin efortul personal de a patrunde misterele vietii concomitent cu simtirea Sinelui ... se poate obtine acea stabilitate capabila de a rezista la presiunile energetice de dincolo. Din acest motiv, orice religie care vine si zice ca urmand niste invataturi banale si asteptand intampinarea de catre sfinti sau de catre un salvator, ve-ti gasi salvarea ... ESTE O RELIGIE A MINCIUNII SI DIRECTIONARII OMULUI SPRE AUTO-DISTRUGERE.
Doar uitati-va in jurul vostru si observati nivelul actual al inteligentei si energiei oamenilor normali, simpli 'enoriasi' ai crestinismului. EI NU AU NICI CEA MAI MICA SANSA SA EXISTE DUPA MOARTE ... poate doar in taramuri superficiale ... astrale ... bardo style ... in care realitatea este propria materializare ... prin care se determina o anumita rezonanta (iad<->rai) ... si asta tot in functie de puterea acumulata de-a lungul vietii pamantesti ... daca este sa ne luam si dupa alte perspective.
NICI UN SUFLET/SALVATOR nu poate face asta pentru nimeni. TOTUL TINE DE LIBERUL ARBITRU de a alege intre crearea/conturarea unui Suflet adevarat, stabil care sa reziste in cealalta realitate ... ... si propria distrugere prin trairea iluziei ca cineva te va salva sau ca un set foarte banal de informatii te vor ajuta sa intelegi cum sa faci asta. Crestinismul paralizeaza aceasta intelegere a nemuririi sufletului, si majoritatea celor care adera la el ... sunt cauze pierdute din perspectiva noastra, pamanteana, chiar daca ele isi indeplinesc functia de generatoare ale experientei infinitului."

Un comentariu: