vineri, 4 februarie 2011

Ecce Homo

Revenim iar și iar la una din ȋntrebările care a ȋnflăcărat mințile oamenilor, fie ei erudiți sau nu: Ce este omul? Cred că ar fi mai bine să definim “ce nu este omul”.

Știu că omul nu este doar un umanoid. Acesta este doar o infimă parte a formei exterioare de manifestare, mai bine zis un instrument ce ne ajută la exteriorizarea unor concepte mult mai profunde decât aliniamentul trupului.


Această existență pe care o experimentăm a căpătat valențe pur “fizice”, ne ȋnvârtim costumele goale prin acest univers, interacționăm unii cu ceilalți cu răceală și puțină compasiune; am devenit doar umanoizi, lăsând ȋn urmă orice aspect a ceea ce cândva era numit caracter uman.

Cuvântul este probabil cea mai puternică formă de manifestare... și uitați-vă pretutindeni ȋn lume cum ȋl folosim! Caracterul uman este ceea ce lipsește unui costum umanoid spre a deveni Om.


Nu ȋntâmplător mantra Om sau Aum (pronunțată ohm, h nazal ) este cea mai puternică dintre mantre, Ființa Supremă sau „Suprema Ființare”, cuprinzând trecutul, prezentul și viitorul (există doar un prezent continuu). Meditația ȋnsoțită de pronunțarea acestui sunet sacru conduce la satisfacerea tuturor nevoilor și la eliberare spirituală. Nu e un accident!

Cuvintele ca și tot ce ne ȋnconjoară sunt manifestări ale enegiei, iar cuvântul Om trebuie să fie reprezentarea unei energii divine, sacre (nu mă refer la tertipuri și interpretări religioase).

Existența noastră asta trebuie să fie: forță creatoare eminamente și iubire. Restul sunt doar iluzii ale unui univers ludic. Fiți Om!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu