joi, 28 februarie 2013

Crossroads - Labor Pains of a New Worldview (subtitrat)

Sursa: http://adinaamironesei.blogspot.ro/


Crossroads - Labor Pains of a New Worldview from Adina A. on Vimeo.

duminică, 24 februarie 2013

duminică, 17 februarie 2013

Pauza de muzica - Henryk Wieniawski

Wieniawski - Légende in G Minor, Op 17 - Andante - Allegro moderato - Tempo I

Asculta mai multe audio clasica
Henryk Wieniawski - Souvenir de Moscou

Asculta mai multe audio clasica
Henryk Wieniawski - Polonaise Brillante in D major Op 4

Asculta mai multe audio clasica
Henryk Wieniawski - 8 Etudes Caprices op 10 part 1,2,3,4

Asculta mai multe audio clasica
Henryk Wieniawski - 8 Etudes Caprices op 10 part 5,6,7,8

Asculta mai multe audio clasica
Henryk Wieniawski - op 18 for 2 violins part 1,2,3,4

Asculta mai multe audio clasica
Henryk Wieniawski - op 18 for 2 violins part 5,6,7,8

Asculta mai multe audio clasica

joi, 14 februarie 2013

miercuri, 13 februarie 2013

Cel mai straniu secret din lume

Pentru subtitrarea in limba romana apasati butonul CC.

marți, 5 februarie 2013

F.M. Dostoievski - Aforisme


În fiecare om zace un călău... Omul este un despot din fire, de aceea se complace în a chinui pe alţii.

Cel care merge călare nu-i bun tovarăş de drum pentru cel care umblă pe jos.

Se compară, uneori, cruzimea oamenilor cu cea a animalelor sălbatice; comparaţia este jignitoare pentru acestea din urmă.

Dacă vrei să învingi lumea toată, învinge-te pe tine însuţi.

Suferinţa şi durerea sunt întotdeauna obligatorii pentru o conştiinţă largă şi o inimă profundă. După mine, oamenii cu adevărat mari încearcă o mare tristeţe pe pământ...

Când omul, în integritatea lui, va atinge fericirea, timpul va înceta să mai existe, pentru că nu va mai fi nevoie de el.

Acolo unde mintea vede numai ruşine, inima descoperă frumosul!

Iubirea este o comoară fără de preţ, cu care poţi dobândi o lume întreagă, care-ţi îngăduie să răscumperi nu numai păcatele tale, dar şi pe ale altora.

Acela care va şti să înveţe oamenii că toţi sunt buni, va desăvârşi universul, lumea.

Crima este protestul individului împotriva unei proaste orânduiri sociale.

Psihologia te ajută să ajungi la orice concluzie doreşti. Depinde numai de cel care o mânuieşte.

Purul adevăr este întotdeauna de necrezut.

A doua jumătate din viaţa omului se compune de obicei numai din deprinderile acumulate în prima jumătate.

Nimic nu e mai îngrozitor decât să trăieşti într-o lume străină de tine.

Râsul e cel mai sigur examen al sufletului omenesc. Niciodată firea omului nu se dezvăluie mai deplin ca atunci când rade. Uneori e foarte greu să dibuieşti caracterul câte unui om, dar e de ajuns să-l surprinzi o singură dată râzând sincer şi brusc, şi atunci caracterul lui îţi apare ca lumina zilei.

Umorul este agerimea spiritului.

Cel mai inteligent dintre toţi, după părerea mea, este cel care, cel puţin o dată pe lună, se consideră imbecil.

Însă o anumită mărginire a minţii este, se pare, calitatea aproape necesară, dacă nu a oricărui om activ, atunci măcar a oricărei persoane pusă pe agoniseala serioasă de bani.

Isprava cea mai formidabilă a unui om este de a şti să se mulţumească în viaţă cu rolul de personaj secundar.

Taina existenţei umane constă nu în a trăi, ci în a şti pentru ce trăieşti.

Avem de asemenea şi o anume vocaţie a binelui, e drept, cam infantilă.

Plecând de la libertatea nelimitată se ajunge la despotismul nelimitat.

Cel care are putere, care are mintea şi sufletul tare, acela domneşte peste ceilalţi! Cine cutează mult, acela are dreptate în ochii lor. Cine îi înfruntă şi îi dispreţuieşte, acela ajunge la ei legiuitor şi cu cât cutează mai mult, cu atât e mai respectat. Aşa a fost totdeauna şi aşa va fi mereu.

Nu ştiu cum se face, dar am constatat că cu cât urăsc mai mult indivizii luaţi în parte, cu atât dragostea mea pentru umanitate în general e mai fierbinte...

duminică, 3 februarie 2013

sâmbătă, 2 februarie 2013

Colorantul minune al lui Danone


Multi il mananca, multi il apreciaza, insa putini stiu ce contine.

Ca foarte multe alte mancaruri pe care le consumam, iaurtul Casa Buna de la Danone, pe langa laptele praf, emulgatori, contine si….“fructe”…in poze, pentru ca in realitate contine doar colorant natural.
Pentru a nu speria consumatorii, producatorul Danone s-a gandit sa inlocuiasca denumirea standard E120 cu numele real Cosenilã.
Cosenila este de fapt o specie de gandaci din familia Dactylopius coccus (sau Coccus cacti) ce traiesc in Mexic, Peru pe anumite specii de cactusi. Din acesti gandaci se extrage un colorant rosu aprins, ce apoi este transformat in cosenila, carmin sau acid carminic.
Carmin – colorant produs din pulberea obtinuta prin zdrobirea femelei unei insecte numite: cosenila (coccus cacti) originara din Mexic sau din ouale (gogosi de cosenila) acesteia; a fost folosit de secole ca un colorant natural in tesatorii; in prezent este folosit si in alimentatie, in industria carnii, sau in patiserie. Este de un galben-portocaliu, in special rosu, mov sau roz. Se mai obtine si din planta numita carmaz (phytolacca decandra).


Problema este ca unii oameni sunt extrem de alergici la acidul carminic pe care il contine colorantul. Acest lucru a fost remarcat in 1998 in urma unor plangeri ale pasagerilor care consumau produse alimentare continand carmin, servite in timpul calatoriilor cu avionul.
FDA a cerut rapoarte asupra acestui “colorant adaugat“, in urma plangerilor consumatorilor de produse care contin carmin. FDA a incercat sa interzica acest produs dar CSPIS a replicat ca acest colorant este benefic pentru cei care sunt la o dieta ori pentru cei care au un regim de viata deosebit, cum ar fi: musulmanii, evreii sau vegetarienii.
In prezent carminul este ascuns sub denumiri gen “culoare adaugata” sau “colorant artificial“. Prin lege, producatorii sunt nevoiti sa tipareasca pe ambalaj daca produsul contine carmin de provenienta naturala (din cosenila) sau obtinut pe cale sintetica; din pacate multi producatori scriu doar: “contine carmin” (la carne tocata, jeleuri, prajituri s.a.). Atat FDA cat si CSPIS declara ca nu vor elimina total folosirea carminului pana nu se aduc dovezi clare ca reactiile alergice de care se plang consumatorii sunt produse de acest colorant.
Daca veti constata ca in urma consumului de produse alimentare care contin carmin apar reactii alergice, adresati-va medicului pentru un diagnostic corect.
• Producerea colorantului natural


Acesta se poate extrage doar din gandacul femela .Deoarece cererea a devenit tot mai mare odata cu interzicerea de UE si SUA a colorantilor sintetici in alimente, in tari precum Mexic sau Australia au luat nastere ferme de gandaci cosenila.  Sub invelisul alb-cenusiu ca de bumbac corpul gandacilor este rosu. Ajunse la maturitate, aprox 90 zile, femelele sunt recoltate.
Sunt ucise prin innecare in apa, iar apoi sunt puse la uscare(artificiala sau solara).Cand ajung la aprox. 30% din greutate pot fi prelucrate pentru obtinerea colorantului prin strivire sau stoarcere. In functie de cantitate si alti aditivi colorantul poate lua mai multe nuante de la violet, rosu aprins pana la orange. Pentru producere unui kg de cosenila sunt necesare aprox 100.000-150.000 de insecte.
In trecut acest colorant era folosit doar pentru colorarea tesaturilor si de catre pictori. In prezent este folosit atat in industria cosmeticelor cat si in cea alimentara. In cosmetice, cosenila este folosita in fabricarea rujurilor, pudrelor, lipstick-urilor samd.
In industria alimentara este folosit in fabricarea sucurilor acidulate, “naturale”(vezi Prigat) sau orice bauturi ce au la baza “fructe”. De asemenea se gaseste si in mezeluri, salamuri, carnati, carne(vezi produsele Meda), colorantii de oua, iaurt(Danone-fructe), lapte(Fulga-fructe), produse de patiserie, deserturi, gemuri, gelatina, toppinguri, diverse varietati de branza.

·                                 Recomandari:

Deoarece este extras din gandaci/insecte, toate produsele ce contin acest colorant nu sunt recomandate vegetarienilor sau oamenilor carora religia le interzice(ex musulmanii). Nu este recomandat copiilor sau persoanelor cu hipertensiune. S-au constatat putine reactii adverse, in general alergii sau in unele cazuri aparitia astmului.
Pentru sanatatea dumneavoastra, e bine sa verificati eticheta produselor si sa le evitati pe cele care contin carmin.